Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

H Ε2 Τάξη του σχολείου μας στο Λύκειο Ελληνίδων

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 εμείς μαθητές της Ε΄2 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου, επισκεφτήκαμε το κτίριο, όπου στεγάζεται το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς. Ευτυχώς για μας η απόσταση που έπρεπε να διανύσουμε ήταν μικρή  και έτσι φτάσαμε γρήγορα στον προορισμό μας.
Εκεί μας υποδέχτηκε η Κυρία Μαρία με ένα πολύ θερμό καλωσόρισμα! Στη συνέχεια, μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους και μας εξήγησε την χρησιμότητα του καθενός. Έτσι μάθαμε ότι πριν από τον σύλλογο του Λυκείου, σ’ αυτόν το χώρο ήταν τα γραφεία νομαρχίας Κιλκίς.
 
   Από όλες τις αίθουσες, αυτές που μας έκαναν εντύπωση ήταν η μεγάλη αίθουσα χορού και ιματιοθήκη. Στην τελευταία αίθουσα είδαμε φορεσιές ανδρικές και γυναικείες από την περιοχή: της Γουμένισσας, της Λιτής, του Γιδά από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, της Κοζάνης, του Πόντου, της Θράκης ,της Στερεάς Ελλάδας και των Νησιών. Κάθε μια ήταν ξεχωριστή, κάθε μια είχε την χάρη της.


Αφού μάθαμε για την Ιστορία κάθε φορεσιάς, τέσσερις μαθήτριες ντύθηκαν παραδοσιακές φορεσιές από περιοχές της Μακεδονίας.

  Ήταν μια επίσκεψη αξέχαστη και εποικοδομητική, αφού μάθαμε πολλά πράγματα για τον τόπο και τα έθιμα μας. Νιώσαμε απίστευτα συναισθήματα χαράς και  ενθουσιασμού για όλα όσα μάθαμε και είδαμε  εκείνη τη μέρα.

Στο τέλος βγήκαμε μια αναμνηστική φωτογραφία όλοι οι μαθητές της τάξης μας.

 Ευχόμαστε αυτές οι φορεσιές να υπάρχουν για της επόμενες γενιές, για να συνεχίζεται η παράδοση μας!     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου